Horse Shoe Stratejisi


"Horse Shoe Mum Formasyonu", yukarıdaki görselde olduğu gibi at nalı görünümüne benzeyen bir mum formasyonudur. Düşen uzun gövdeli mumlar, belirli bir seviyeye geldiğinde yatay hareket alanına girer. Bu esnada mumların boyları kısalır ve fiyat yatay hareket ederek akümüle olur. Sonrasında, bu oluşan yatay sup-dem alanı, büyük gövdeli ve hacimli bir mum barı ile yukarı yönde kırılır. Bu durum sonrasında, yukarı yönde trendin başladığına dair güçlü bir sinyal oluşur. İşte bu mum formasyonuna horse shoe mum formasyonu denir.

Benzer şekilde, yükselen uzun gövdeli mumlar, belirli bir seviyeye geldiğinde yatay hareket alanına girer. Bu esnada mumların boyları kısalır ve fiyat yatay hareket ederek akümüle olur. Sonrasında, bu oluşan yatay sup-dem alanı, büyük gövdeli ve hacimli bir mum barı ile aşağı yönde kırılır. Bu durum sonrasında, aşağı yönde doğru trendin başladığına dair güçlü bir sinyal oluşur.

At nalı formasyonu dediğimiz horse shoe mum formasyonunda oluşan yatay akümülasyon bölgeleri, güçlü sup-dem alanlarını gösterir. Formasyondaki bu yatay sup-dem alanları, hacim olarak güçlü barlar ile ters yönde kırılmadığı sürece, fiyat üzerinde baskın yön, at nalının uçlarının gösterdiği yöndür.