Olumsuz - İntikam Trade' i

 


İntikam Trade' i, piyasalara yeni girmiş veya yeterli finansal donanımı olmayan, trade psikolojilerini bilmeyen kişilerin sürekli yaşadığı bir psikolojidir. Bu kişiler, açtıkları trade pozisyonlarını zararla kapatmaları sonucunda, öfke krizine girerler ve zararlarını hızlı bir şekilde telafi etmek için, gereksiz pozisyonlar açarlar. Bunun sonucunda da, bu kişiler tekrar zarar edip, zarar miktarları artmaktadır.

Bu durum artık bir sarmal haline gelir. Yeterli finansal bilgi ve strateji donanımına sahip olmayan bu kişiler, toplam zararını telafi etmek için, yeniden gereksiz trade pozisyonları açarlar. Bunun sonucunda da zarar ederler. Bu sarmal, bu kişilerin parası bitene kadar devam eder. 

Sonuç olarak, finansal trader' lik ehliyeti olmayan bu kişiler; trade psikolojilerini bilmediği, olumsuz trade psikolojilerinin nasıl bertaraf edileceğine dair eğitimli olmadıkları için, finansal piyasalarda sürekli para kaybederler, başarılı olamazlar.

Burada altın nokta, piyasa ile inatlaşmamaktan geçer. Finansal piyasalarda %100 kesinlik diye bir şey yoktur. Her zaman olasılıklar vardır ve trader' ler beklentilerinin gerçekleşmemesi durumlarında nasıl bir yol izleyeceklerini önceden belirlemelidir. İşlem yapacağı enstürman çeşitliliği sayıca fazla olan profesyonel trader' ler, tek bir enstürmanda takılıp, onunla inatlaşmazlar.

Profesyonel trader' lar, bir enstürman' da beklentisinin gerçekleşmediğini gördüğünde, hızlı bir şekilde, sonuç alamadığı enstürmanını değiştirir. Yatırım veya trade için uygun, farklı bir finansal enstürmanda işlem yapmaya başlar. Çünkü, bilirler ki, finansal piyasalarda fırsatlar bitmez!