Pin Bar ve Engulf Teyidi Stratejisi

 


"Pin Bar ve Engulf Teyidi Stratejisi", pin bar sonrasında oluşan boğa engulf veya ayı engulf mum formasyonuna verilen isimdir. Bildiğiniz üzere, pin bar' lar güçlü bir yön sinyali verir ama tek başına yeterli değildir. Pin bar görüldükten  sonra bu pin bar' ın istekli olduğu hareket yönünde hacimli bir teyit mumuna ihtiyacımız vardır.

Bazen pin bar sonrasındaki mum bar' ı, teyit mumu olmaz. Aksine, önceki bu pin bar' ın istekli olduğu (momentum) yönün aksi yönünde bir mum kapanışı olur. Ters yönlü bu kapanış sonrasındaki diğer mum ise, bu ters yönlü mumu gövde olarak yutup, pin bar' ın momentumu yönünde engulf mum kapanışı yaparsa, bu durumda, iki önceki pin bar' ın momentum yön teyidi gerçekleşmiş olur.

İşte, pin bar sonrasındaki iki bar için, bu son iki barda engulf mum formasyonu varsa ve önceki pin bar' ın istekli olduğu yönde ise, buna pin bar ve engulf teyidi mum formasyonu diyoruz. Burada olan şey, pin bar' ın istekli olduğu yöndeki teyit bar' ı 1 bar gecikir ama engulf mum formasyonu ile bu yön teyidini tamamlamış olur.

Eğer pin bar "long" yönünde istekli ise, sonrasındaki iki bar' da boğa engulf mum formasyonu oluşur. Eğer pin bar "short" yönünde istekli ise, sonrasındaki iki bar' da ayı engulf mum formasyonu oluşur.