Pin Bar ve Teyidi Stratejisi


 
"Pin Bar ve Teyidi Stratejisi", bir pin bar kapanışından sonra gelen mum bar' ının, pin bar' ın istekli olduğu yönde ve kapanış fiyatının üstünde kapanış yapması ile oluşan mum formasyonuna dayanır. 'Her pin bar, aynı zamanda bir engulf mumlardır!'. Bu sözümüzden yola çıkarsak, pin bar' lar görüldüğü timeframe' den küçük olan alt time frame' lerde bir engulf mumlarından oluşur. Dolayısıyla, bu engulf mum bar' ları kombine edildiğinde, bir üst time frame' de pin bar görünümü oluşur.

Pin bar' lar fiyatın gideceği baskın yön hakkında sinyal vermesine rağmen tek başlarına yeterli değildir. Bu nedenle, pin bar' lar sonrasında, pin bar' ın işaret ettiği yönü doğrulayan hacimli bir teyit bar' ına ihtiyaç duyarız.

Eğer pin bar "long" yönünde istekli ise, sonrasındaki bar' da hacimli boğa mumu ile mum kapanışı yapmalıdır. Eğer pin bar "short" yönünde istekli ise, sonrasındaki bar' da hacimli ayı mum kapanışı yapmalıdır. İlaveten, hacimli olan bu teyit bar' larının kapanış fiyat seviyesi, önceki pin bar' ın kapanış fiyat seviyesinin üstünde olmalıdır.